Şəkərbura
Yaz gecə-gündüz bərabərliyinin Zərdüşt bayramında şirniyyatlar bişirmək ənənəsi qədim əsrlərdən gəlir və onların hazırlanma sirləri ailələrdə nəsildən-nəsilə ötürülürdü. Buna görə də bir çox xalqlarda Ayı təcəssüm etdirən şəkərburanın necə hazırlanmalı olduğu haqda demək olar ki, hər Azərbaycan ailəsinin öz təsəvvürünün olması təəccüblü deyil. Bizim şəkərburamız ailə resepti üzrə hazırlanır. Belə ki, şəkərburanı bizim nənəmiz, köhnə Bakıda hörmətli Cəfərovlar nəslinin nümayəndəsi Tuqra Qasımova (Cəfərova) hazırlayırdı. Bizim şəkərburamız qozun izi və şəkər tozu olan qar kimi ağ içlikli deyil, əsl qoz içliklidir. Xəmir 20 qəpiklik yumşaq bulka kimi deyil, kərə yağı və təbii südlü xoş, elastik xəmirdir
Əlavə:
fındıq
Tərkibi:
zəfəran
şəkər tozu
əridilmış kərə yağı
fındıq
keşniş tumu
kardamon
kərə yağı
təbii süd
* Biz xarici görünüşü və rəng tərtibatı dəyişdirmək hüququna malikik
digər məhsulları